cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Savojský gratin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2 l hovězího vývaru, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou sýra - navrch musí být sýr. Zalijeme vývarem. Poklademe hrudkami másla a dáme do dobře vyhřáté trouby. Pokrm je hotový, až se vývar odpaří (asi 40 minut).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2488x    verze pro tisk

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor