cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Maďarsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Rakott burgonya

Maďarské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  brambor, 10 dkg másla, 6  vajec, 40 dkg ostřejší maďarské klobásy, 4 dl kysané smetany, 2 dl bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 10 dkg tvrdého sýra na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Klobásu nakrájíme na kolečka nebo zešikma. Zapékací mísu vymažeme máslem a případně vysypeme i strouhankou. Dno poklademe kolečky brambor, přidáme vločky másla. Na ně přijde vrstva klobásky a kolečka vajíček. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Zalejeme trochou směsi kysané smetany a bílého jogurtu nebo mléka. Dál střídáme vrstvy brambor, klobásky, vajíček. Poslední vrstva jsou brambory, na ně přijde zbytek smetany. Zasypeme strouhaným sýrem (někde dávají strouhanku) a dáme zapéct na půl hodiny do trouby předehřáté na 180 °C.
vloženo 02.12.2013    zobrazeno 1653x    verze pro tisk

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor