Rakott burgonya - recept cpt. Cooka
Maďarské zapečené brambory
4 porce:  8  brambor, 10 dkg másla, 6  vajec, 40 dkg ostřejší maďarské klobásy, 4 dl kysané smetany, 2 dl bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 10 dkg tvrdého sýra na posypání
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Klobásu nakrájíme na kolečka nebo zešikma. Zapékací mísu vymažeme máslem a případně vysypeme i strouhankou. Dno poklademe kolečky brambor, přidáme vločky másla. Na ně přijde vrstva klobásky a kolečka vajíček. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Zalejeme trochou směsi kysané smetany a bílého jogurtu nebo mléka. Dál střídáme vrstvy brambor, klobásky, vajíček. Poslední vrstva jsou brambory, na ně přijde zbytek smetany. Zasypeme strouhaným sýrem (někde dávají strouhanku) a dáme zapéct na půl hodiny do trouby předehřáté na 180 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka