cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Savojské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brambor, 4 dkg tvrdého sýra, 1/2  vejce, 2 dl mléka, 2 dkg másla, česnek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a oprané syrové brambory nakrájíme na slabší, asi 2 mm silné plátky. V mléce rozmícháme vejce, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme polovinou másla ochuceného utřeným česnekem a naplníme připravenou směsí do výšky 4 - 5 cm. Povrch posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra a pokapeme máslem. Pečeme pomalu v troubě do zlatova, aby brambory byly měkké a vejce s mlékem sražené.

www.tacos.cz Brambory lze podávat jako hlavní chod, doplněný různými zeleninovými saláty, nebo jako přílohu k pečením nebo k některým minutkám.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2892x    verze pro tisk

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru