Savojské brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg brambor, 4 dkg tvrdého sýra, 1  vejce, 2 dl mléka, 2 dkg másla, česnek, sůl, mletý pepř
Oloupané a oprané syrové brambory nakrájíme na slabší, asi 2 mm silné plátky. V mléce rozmícháme vejce, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme polovinou másla ochuceného utřeným česnekem a naplníme připravenou směsí do výšky 4 - 5 cm. Povrch posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra a pokapeme máslem. Pečeme pomalu v troubě do zlatova, aby brambory byly měkké a vejce s mlékem sražené.
Brambory lze podávat jako hlavní chod, doplněný různými zeleninovými saláty, nebo jako přílohu k pečením nebo k některým minutkám.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka