Rybí filé zapečené v sýrové omáčce
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 20 dkg rýže, sůl, 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1/2 lžička mleté papriky, 60 dkg rybího filé, citrón, špetka mletého pepře, 2 cibule, 15 dkg rostlinného tuku, 4 dkg hladké mouky, 3/8 mléka nebo sladké smetany, 1/2 lžička karí koření, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži zalijeme vroucí osolenou vodou, uvaříme doměkka, ocedíme a rozložíme na míse, aby pára vyšla. Pak ji promícháme s tukem a paprikou. Rybí filé nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a zakapeme citrónem. Na tenké plátky nakrájené cibule osmahneme na tuku, zaprášíme je moukou a po osmažení zředíme jíšku mlékem, dobře ji rozmícháme a provaříme. Polovinu strouhaného sýra vmícháme do omáčky, kterou dochutíme solí a kořením karí. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rýže, na ni položíme plátky ryby, přelijeme omáčkou a navrchu posypeme sýrem. Zapečeme v troubě.