cpt. Cook
 

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pstruh po španělsku

Pstruh po žebrácku

Pstruh s avokádem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pstruh s brambory a cuketou

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  315 dkg brambor, 215 dkg cukety, 1/2 velká cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, kopr, 1/8 l bílého vína, 1/2  pstruh (přibližně po 600 g), 2 lžíce citrónové šťávy, 3  jarní cibulky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Moučné brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné plátky. Cuketu omyjeme, odkrojíme tvrdé části a také nastrouháme na plátky. Cibuli oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme ji s cuketou a bramborami, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninovou směs vložíme do formy, zakapeme bílým vínem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě asi 30 minut.

www.tacos.cz Pstruha opláchneme ve studené vodě, utěrkou ho osušíme, zakapeme citrónovou šťávou a zvenčí i zevnitř osolíme a opepříme. Jarní cibulky omyjeme, odkrojíme kořínky. Nakrájíme šikmá, asi půlcentimetrová kolečka, a vložíme je do břišní dutiny ryby.

www.tacos.cz Formu se zeleninou vyjmeme z trouby, položíme do ní rybu, potřeme ji zbylým olivovým olejem a pečeme dalších 20 minut. Upečeného pstruha zbavíme kůže, odkrojíme hlavu a ocas. Rybu rozdělíme na poloviny, vyjmeme páteř a vzniklé filety rozložíme spolu se zeleninou na talíře. Pokapeme je šťávou z formy a posypeme nasekaným koprem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2311x    verze pro tisk

Pstruh s fenyklovou omáčkou

Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh v alobalu

Pstruzi na mandlích
(Truites aux amandes)

Pstruzi na víně s mandlemi

Pstruzi po mlynářsku

Ryba v páře po kantonsku

Salát s lososem a opečeným pršutem

Sekaná z lososa

Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou

Steaky z lososa

Tamarindové lososové kari
(Tamarind salmon curry)

Tatarák z lososa

Zapečený losos s rýží po cajunsku