zálivka: 4 lžíce majonézy, 1/2 lžíce estragonového octa, 1/2 lžíce nasekaného estragonu, 3 lžíce olivového oleje, moučkový cukr, sůl, mletý pepř na dochucení
www.tacos.cz V pánvi na olivovém oleji postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk. Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.
www.tacos.cz Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat - k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.