cpt. Cook
 

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pstruh po španělsku

Pstruh po žebrácku

Pstruh s avokádem

Pstruh s brambory a cuketou

Pstruh s fenyklovou omáčkou

Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh v alobalu

Pstruzi na mandlích
(Truites aux amandes)

Pstruzi na víně s mandlemi

Pstruzi po mlynářsku

Ryba v páře po kantonsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát s lososem a opečeným pršutem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg lososa, 150 dkg brambor, 1/2 svazek jarní cibulky, 20 dkg hlávkového salátu (salátové listy nebo srdíčka, čerstvý špenát, řeřicha), 1/2 lžíce olivového oleje, 6 plátků šunky nejlépe pršutu, 2 lžíce osušených kaparů, sůl, mletý pepř,

zálivka: 4 lžíce majonézy, 1/2 lžíce estragonového octa, 1/2 lžíce nasekaného estragonu, 3 lžíce olivového oleje, moučkový cukr, sůl, mletý pepř na dochucení

zkopírováno z http://www.tacos.cz Filetky z lososa položte v jedné vrstvě na dno misky vhodné do mikrovlnky. Osolte, opepřete, misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Nastavte troubu na nejvyšší výkon. Po šesti až osmi minutách ryba krásně zkřehne. Očištěné nové brambory rozpůlte nebo pokrájejte a deset až patnáct minut je vařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte úplně oschnout. V misce smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji.

www.tacos.cz V pánvi na olivovém oleji postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk. Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.

www.tacos.cz Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat - k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.

vloženo 27.09.2008    zobrazeno 2088x    verze pro tisk

Sekaná z lososa

Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou

Steaky z lososa

Tamarindové lososové kari
(Tamarind salmon curry)

Tatarák z lososa

Zapečený losos s rýží po cajunsku