cpt. Cook
 

Dušená ryba na karí

Dušený pstruh s limetkou

Grilovaní pstruzi s bylinkovou majonézou

Grilovaní pstruzi s jemnou omáčkou

Kabajaki ze pstruha

Losos

Losos Key West

Losos na estragonu

Losos na zázvoru

Losos nadívaný zázvorem
(Salmone farcito allo zenzero)

Losos po provensálsku

Losos po rybářsku

Losos s teplým rajčatovo-bazalkovým olejem

Losos se zeleným pepřem

Lososové fettuccine

Lososové karbenátky se sumahem

Pečený pstruh Venuše

Pstruh na bílém víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  40 dkg hlívy ústřičné, 2 stroužky česneku, 15 lžic olivového oleje, 1/2 lžíce dobromysli, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, kopr, 2  pstruzi (asi po 300 g, čerství nebo mražení), citrónová šťáva, 4 lžičky másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlívy ústričné očistíme, krátce opláchneme a odkrojíme tvrdé části. Nakrájíme je na tenké plátky a vložíme do hrnce. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Vmícháme olivový olej. Okořeníme pepřem, solí a oreganem. V takto ochuceném oleji necháme houby asi 5 minut nasáknout. Houby prudce, ale krátce osmahneme na rozpálené pánvi.

www.tacos.cz Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Čerstvé nebo rozmrazené pstruhy opláchneme, osušíme a potřeme citrónovou šťávou, na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Dostatečně velký plát alobalu rozložíme na pracovní plochu. Na alobal poklademe houby, na ně položíme pstruhy a hustě je posypeme bylinkami. Před zabalením vložíme do alobalu několik vloček másla. Pečeme na plechu v troubě asi 25 minut. Houby rozdělíme na talíře a na ně položíme pstruhy.

www.tacos.cz Příloha: nové brambory, hlávkový nebo míchaný zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3035x    verze pro tisk

Pstruh na karí