cpt. Cook
 

Pstruh na mandlích

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pstruh na mandlích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  pstruzi, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce másla, 1/2 l rybího vývaru, šlehačka, 4  žloutky, 3 lžíce koňaku nebo vodky, 1/4 lžičky anýzu, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 10 dkg mandlí, 15 lžic strouhaného tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pstruhy osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe na dno máslem vymaštěného pekáče, zalijeme vývarem, přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě vaříme 10-12 minut. Mezitím ke šlehačce přidáme žloutky, koňak, utlučený anýz, mletý muškátový oříšek, promícháme a povaříme. Uvařené pstruhy vyjmeme, opatrně z nich odstraníme kůži, vložíme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, sýrem a v troubě zapečeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 854x    verze pro tisk

Pstruh po španělsku

Pstruh po žebrácku

Pstruh s avokádem

Pstruh s brambory a cuketou

Pstruh s fenyklovou omáčkou

Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh v alobalu

Pstruzi na mandlích
(Truites aux amandes)

Pstruzi na víně s mandlemi

Pstruzi po mlynářsku

Ryba v páře po kantonsku

Salát s lososem a opečeným pršutem

Sekaná z lososa

Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou

Steaky z lososa

Tamarindové lososové kari
(Tamarind salmon curry)

Tatarák z lososa

Zapečený losos s rýží po cajunsku