www.tacos.cz Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a přidáme šalotku se zbývajícím fenyklem. Jakmile vše podusíme, přimíchháme rybí vývar, víno a zakysanou smetanu a do pekáčku vložíme pstruha potřeného trochou rozpuštěného másla. Dusíme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C (plyn stupeň 3).
www.tacos.cz Mezitím ve 2 lžících másla prohřejeme špenát, osolíme jej, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Pstruha vyjmeme z pekáčku, stáhneme kůži, rybu naporcujeme a v zakryté nádobě odstavíme na teplé místo.
www.tacos.cz Vydušenou šťávu s fenyklem rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do kastrůlku. Omáčku rozvaříme za stálého mmíchání dohladka a jemně dochutíme anýzovkou, solí a pepřem.
www.tacos.cz Porce pstruha a špenát upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami fenyklu.
www.tacos.cz Příloha: opečené brambory, bílé víno (Beli Pinot)