cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Hrášek po francouzsku

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Piselli alla fiorentina

Hrášek po florentsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg zeleného hrášku, 115 dkg syrové šunky, 1/2  chilli paprička, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, máta peprná podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Po oloupání a omytí hrášku ho ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte ho asi 12-15 minut. Nakrájejte šunku na malé kousky a opečte ji na pánvi s malým množstvím oleje a stroužkem česneku. Vyjměte česnek, přidejte nasekanou chilli papričku, okapaný hrášek a nechte pár minut dochutit.

www.tacos.cz Zavlažte bílým vinným octem a provonějte několika snítkami máty. Mátu vyjměte a hrášek se šunkou podávejte teplý nebo prohřátý.

vloženo 16.09.2022    zobrazeno 379x    verze pro tisk

Piselli alla romana
(Hrášek po římsku)

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou