cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Hrášek po francouzsku

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Piselli alla fiorentina
(Hrášek po florentsku)

Piselli alla romana
(Hrášek po římsku)

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené fazolky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg fazolových lusků, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, 2  žloutky, 15 dkg parmazánu nebo čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odvlákněné fazolky nakrájíme šikmo na úzké proužky a dusíme je v osoleném vývaru do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme na hustou omáčku. K zalití použijeme šťávy z fazolek, pokud se ještě zcela neodpařila. Pak kastrol odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, fazolky, petrželku a polovinu strouhaného sýra. Směs plníme do jednoporcových skleněných zapékacích misek, dobře máslem vymaštěných, povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Podáváme s toasty jako předkrm.

www.tacos.cz Poznámka: Připravujeme-li tento pokrm jako hlavní chod večeře, připravíme jej z dvojité dávky a k zapečení použijeme nízké zapékací mísy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2461x    verze pro tisk

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou