Zelené fazolky po tunisku
Lubia chadra
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg fazolových lusků (sterilované), 150 dkg kuřete, olej, 1/2 cibule, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenka vody, 1/2 lžička harissy, 4 rajčata
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánev dejte trochu oleje a kuře. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete a nechte 10 minut vařit. Poté pečlivě promíchejte. Přidejte vodu a harissu. Duste pod pokličkou, dokud maso nebude dostatečně měkké. Do jiného hrnce nebo na pánev dejte olej, nadrobno nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vařte 10 minut a poté přidejte lusky a již dříve připravenou omáčku - šťávu z masa. Přikrýt pokličkou a vařit na mírném ohni. Po 15 minutách pečlivě zamíchat. Stáhněte oheň a ponechte 5 minut v klidu.