cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Hrášek po francouzsku

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg zeleného hrášku, 115 dkg čerstvých hub, moučkový cukr, sůl, 15 dkg másla,

Drobení: 215 dkg hrubé mouky, 1/2  vejce, 1/8 l vody, sůl, 15 dkg másla

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do prosáté mouky dáme vejce a vodu a vypracujeme hodně tuhé těsto jako na nudle. Ustrouháme ho na struhadle s velkými otvory. Těsto usušíme, pak strouhání na másle opražíme jako rýži, zalijeme vařící vodou, osolíme a na kraji plotny udusíme do měkka. Mezitím podusíme hrášek a plátky hub. Pokrm přisladíme, osolíme a nakonec vmícháme do dušeného strouhání. Můžeme sypat ještě strouhaným sýrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1933x    verze pro tisk

Klášterní fazolky

Piselli alla fiorentina
(Hrášek po florentsku)

Piselli alla romana
(Hrášek po římsku)

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou