cpt. Cook
 

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s uzeným masem

Fazolové lusky s vejci

Fazolové lusky se smetanou

Fazolové lusky v ostré omáčce

Gratinované fazolky se sýrem

Hrášek na smetaně

Hrášek po francouzsku

Hrášek po vídeňsku

Hrášek zapečený

Hrášek zapečený s houbami a praženým strouháním

Klášterní fazolky

Piselli alla fiorentina
(Hrášek po florentsku)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Piselli alla romana

Hrášek po římsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg zeleného hrášku, 115 dkg guanciale, 1/2  cibule, 215 dkg zeleninového vývaru, 1/2 dl suchého bílého vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na pánvi s trochou oleje. Po oloupání a omytí hrášku jej přidejte a nechte jej ochutit. Osolte a opepřete a dolijte bílým vínem. Hrášek zalijte horkým zeleninovým vývarem a vařte na mírném plameni asi 20 minut. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu guanciale, promíchejte a vařte dalších 5 minut. Vypněte oheň a podávejte.
vloženo 16.09.2022    zobrazeno 365x    verze pro tisk

Risi - bisi

Vařené fazolky se strouhankou a vejci

Zapečené fazolky

Zelené fazolky po egyptském způsobu

Zelené fazolky po tunisku
(Lubia chadra)

Zelené fazolky se smaženou houskou