Piselli alla fiorentina - recept cpt. Cooka
Hrášek po florentsku
4 porce: 80 dkg zeleného hrášku, 15 dkg syrové šunky, 1 chilli paprička, 1 stroužek česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, máta peprná podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl
Po oloupání a omytí hrášku ho ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte ho asi 12-15 minut. Nakrájejte šunku na malé kousky a opečte ji na pánvi s malým množstvím oleje a stroužkem česneku. Vyjměte česnek, přidejte nasekanou chilli papričku, okapaný hrášek a nechte pár minut dochutit.
Zavlažte bílým vinným octem a provonějte několika snítkami máty. Mátu vyjměte a hrášek se šunkou podávejte teplý nebo prohřátý.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka