cpt. Cook
 

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

Krůtí soté s hráškem

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Krůtí závitky se slaninou a zelím
(Involtini di tacchino con lardo e verza)

Nudličky z krůtího masa

Orientální krůtí terčíky

Pečená krůta s houskovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s mandlovou nádivkou

Pečená krůta s masitou nádivkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená krůta s nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  krůta, 115 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nádivka jako do telecího hrudí (viz Telecí hrudí nadívané). Nadíváme-li i břišní dutinu, potřebujeme dvojnásobné množství.

www.tacos.cz Krůta musí být vždy dobře odleželá, proto má předem viset v peří. Je-li příliš velká, dusíme ji napřed zakrytou druhým pekáčem a celkem pečeme nejméně 2.5 až 3 hodiny. Prsíčka protahujeme slaninou a vole obvykle nadíváme nádivkou, při čemž otvor do hrudního koše ucpeme houskou. Nádivku připravujeme jako do telecího hrudí, ale ve větším množství. Můžeme přebytečnou také upéci zvlášť v malém pekáčku.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Pečená krůta s nádivkou, bramborový salát a kompot.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3957x    verze pro tisk

Plněná krůta

Plněné krůtí závitky

Smažená krůtí prsa po mikulovsku