cpt. Cook
 

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

Krůtí soté s hráškem

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krůtí závitky se slaninou a zelím

Involtini di tacchino con lardo e verza

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg krůtích řízků, 30 dkg savojského zelí, 8 dkg anglické slaniny, 15 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg rozinek, 3 dkg piniových semínek, 1/2  pórek, 2 dl zeleninového vývaru, 1/2 dl bílého vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sultánky namočte na 10 minut do teplé vody. Mezitím oloupejte hlávkové zelí, omyjte ho a odstraňte středová žebra. Listy blanšírujte 5 minut ve vroucí vodě, vyjměte je děrovanou lžící a osušte na savém papíře. Poté je rozmixujte s parmazánem, solí a pepřem. Sultánky slijte, vymačkejte a přidejte je k zelné směsi spolu s piniovými oříšky.

www.tacos.cz Plátky masa vyrovnejte do řady, pokryjte je směsí zelí a srolujte je, přičemž začněte od delší strany, kratší přehněte dovnitř a srolování dokončete. Každý závitek obalte plátkem slaniny zajistěte ji kuchyňským provázkem. Menší pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Rolky osmažte na troše oleje na prudkém ohni dozlatova. Přidejte pórek, podlijte vínem a přidejte vařící vývar. Snižte teplotu, přikryjte a duste 20 minut. Podávejte horké.

vloženo 20.04.2022    zobrazeno 528x    verze pro tisk

Nudličky z krůtího masa

Orientální krůtí terčíky

Pečená krůta s houskovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s mandlovou nádivkou

Pečená krůta s masitou nádivkou

Pečená krůta s nádivkou

Plněná krůta

Plněné krůtí závitky

Smažená krůtí prsa po mikulovsku