Nádivka:: 2 lžičky rajčatového protlaku, 1/2 lžička středně ostré hořčice, 2 svazky kořenové zeleniny, 1/2 cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 lžíce másla nebo margarínu,
Dále: 1/2 lžíce přepuštěného másla, 1/2 dl suchého červeného vína, 1/2 dl instantního zeleninového vývaru
www.tacos.cz Nádivka: Řízky potřeme směsí umíchanou z hořčice a protlaku, pak očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme kořenovou zeleninu. Nadrobno nasekáme také malou oloupanou cibulku a opláchnutou petrželku. Všechnu zeleninu potom společně osmahneme na rozpáleném tuku, osolíme, opepříme a část jí navršíme na řízky. Plátky stočíme jako rolády a sepneme špejlemi.
www.tacos.cz Rolády opečeme ze všech stran v rozpáleném přepuštěném másle, pak přidáme zbylou zeleninu (2 lžíce však ještě odložíme) a vše přelijeme vínem a zeleninovým vývarem. Maso dusíme asi 25 minut pod pokličkou, pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme a rozvaříme dohladka. Nakonec vmícháme odloženou zeleninu a omáčku dochutíme.
www.tacos.cz Příloha: přírodní rýže, suché červené víno (např. Merlot)