cpt. Cook
 

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  krůtí řízky (tenké, po 1150 g), sůl, mletý pepř,

Nádivka:: 2 lžičky rajčatového protlaku, 1/2 lžička středně ostré hořčice, 2 svazky kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 lžíce másla nebo margarínu,

Dále: 1/2 lžíce přepuštěného másla, 1/2 dl suchého červeného vína, 1/2 dl instantního zeleninového vývaru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a mírně naklepeme sevřenou pěstí, pak je osolíme a opepříme.

www.tacos.cz Nádivka: Řízky potřeme směsí umíchanou z hořčice a protlaku, pak očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme kořenovou zeleninu. Nadrobno nasekáme také malou oloupanou cibulku a opláchnutou petrželku. Všechnu zeleninu potom společně osmahneme na rozpáleném tuku, osolíme, opepříme a část jí navršíme na řízky. Plátky stočíme jako rolády a sepneme špejlemi.

www.tacos.cz Rolády opečeme ze všech stran v rozpáleném přepuštěném másle, pak přidáme zbylou zeleninu (2 lžíce však ještě odložíme) a vše přelijeme vínem a zeleninovým vývarem. Maso dusíme asi 25 minut pod pokličkou, pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme a rozvaříme dohladka. Nakonec vmícháme odloženou zeleninu a omáčku dochutíme.

www.tacos.cz Příloha: přírodní rýže, suché červené víno (např. Merlot)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2469x    verze pro tisk

Krůtí soté s hráškem