Housková nádivka: 12 dkg másla, 15 vajec, 315 dkg rohlíků (bez kůrky od předchozího dne), 1/8 l mléka, 1/2 lžičky moučkového cukru, 2 mandle (hořké mandle nebo meruňková jádra), špetka muškátového květu
www.tacos.cz Nádivka: žemle rozdělíme na 3 díly, 2 z nich nakrájíme na silnější plátky a navlhčíme mlékem. Zbytek žemlí rozstrouháme. Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané prolisované žemle, sůl, koření, mandle a z bílků tuhý sníh, který jen lehce smícháme s ustrouhanou žemlí (tuto nádivku nelze připravit ze suché strouhanky).
www.tacos.cz Porcováni krůty: vytáhneme stehy ze šitého volete. Celé vole s nádivkou vykrojíme a nakrájíme na plátky. Uložíme v horkém kastrole. Křídla odstřihneme tak, aby u nich zůstal kousek masa. Odkrojíme v kloubu stehna, pak krůtu přestřihneme v místech pod křídly a tak získáme prsa a záda. Maso na prsou, sejmuté s kosti, krájíme na plátky. Hřbet rozstříháme na 4 kousky. Na mísu upravíme porce s kostmi, pak porce z prsíček a obložíme plátky nádivky. Na porci dáváme jeden kousek bílého a jeden kousek tmavého masa a nádivku, která je též přílohou. Další přílohy: ovocný salát, míchaný kompot