Mandlová nádivka: 115 dkg bílé veky, 3 vejce, 115 dkg mandlí, muškátový květ, 8 dkg másla, sůl, zelená petrželka, mléko,
Masová nádivka: 30 dkg libového vepřového plecka, 15 dkg slaniny, 1/2 vejce, 1/2 žemle, mléko, mletý pepř, zelená petrželka, sůl, nové koření, 2 lžíce brandy
www.tacos.cz Příprava mandlové nádivky: mandle vsypeme do studené vody, přivedeme k varu, povaříme minutu, scedíme, oloupáme a drobně pokrájíme. Z bílé veky odkrojíme kůrky, veku pokrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Změklé máslo utřeme se solí, postupně přidáváme žloutky, potom muškátový květ, rozsekanou petrželku, mandle a nakonec tuhý sníh z bílků.
www.tacos.cz Příprava masové nádivky: žemli pokrájenou na plátky pokropíme mlékem. Maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, rozsekanou petrželku, pepř, umleté nebo roztlučené nové koření, brandy, sůl a dobře promícháme.