cpt. Cook
 

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krůtí soté s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg krůtích řízků, 40 dkg čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 snítka tymiánu nebo rozmarýnu, 2.15 dl zeleninového vývaru nebo drůbežího, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krůtí maso nakrájíme na kostky. Ochutíme solí, mletým pepřem a polovinou sladké (třeba i uzené) papriky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očistěnou mrkev nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zatáhnout maso ze všech stran. Nahradíme je na oleji mrkví, přidáme cibuli a celé neloupané stroužky česneku. Osmahneme, až zelenina chytá barvu. Potom vrátíme kostky masa a zasypeme zbývající paprikou. Přidáme tymián a zalijeme vývarem do výšky masa. Dosolíme a opepříme, přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme 30 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Nakonec vmícháme hrášek a necháme vařit asi 10 minut, dokud nezměkne. V případě potřeby doladíme chuť a ihned podáváme.

vloženo 25.02.2017    zobrazeno 415x    verze pro tisk