Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 krůtí řízky (tenké, po 150 g), sůl, mletý pepř,
Nádivka:: 2 lžičky rajčatového protlaku, 1 lžička středně ostré hořčice, 2 svazky kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 svazek zelené petrželky, 1 lžíce másla nebo margarínu,
Dále: 1 lžíce přepuštěného másla, 1 dl suchého červeného vína, 1 dl instantního zeleninového vývaru
Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a mírně naklepeme sevřenou pěstí, pak je osolíme a opepříme.
Nádivka: Řízky potřeme směsí umíchanou z hořčice a protlaku, pak očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme kořenovou zeleninu. Nadrobno nasekáme také malou oloupanou cibulku a opláchnutou petrželku. Všechnu zeleninu potom společně osmahneme na rozpáleném tuku, osolíme, opepříme a část jí navršíme na řízky. Plátky stočíme jako rolády a sepneme špejlemi.
Rolády opečeme ze všech stran v rozpáleném přepuštěném másle, pak přidáme zbylou zeleninu (2 lžíce však ještě odložíme) a vše přelijeme vínem a zeleninovým vývarem. Maso dusíme asi 25 minut pod pokličkou, pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme a rozvaříme dohladka. Nakonec vmícháme odloženou zeleninu a omáčku dochutíme.
Příloha: přírodní rýže, suché červené víno (např. Merlot)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka