Pečená krůta s nádivkou - recept cpt. Cooka
8 porcí: 1 krůta, 15 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl
Nádivka jako do telecího hrudí (viz Telecí hrudí nadívané). Nadíváme-li i břišní dutinu, potřebujeme dvojnásobné množství.
Krůta musí být vždy dobře odleželá, proto má předem viset v peří. Je-li příliš velká, dusíme ji napřed zakrytou druhým pekáčem a celkem pečeme nejméně 2.5 až 3 hodiny. Prsíčka protahujeme slaninou a vole obvykle nadíváme nádivkou, při čemž otvor do hrudního koše ucpeme houskou. Nádivku připravujeme jako do telecího hrudí, ale ve větším množství. Můžeme přebytečnou také upéci zvlášť v malém pekáčku.
Dobrá sestava: Pečená krůta s nádivkou, bramborový salát a kompot.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka