cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Dhál z pastináku

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Marocká karotka

Mladá mrkev s tvarohem

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

Mrkev po orientálsku

Mrkev po švýcarsku

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev s koprovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg karotky, 1/4 l šlehačky, 3 dkg tuku, 2 menší cibule, mletý pepř, 2 lžíce čerstvého jemně nakrájeného kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou karotku nakrájíme podle velikosti podélně na půlky nebo čtvrtky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Na rozehřátém tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní uvařenou karotku a zalijeme svařenou smetanou. Vše zamícháme, necháme přejít var a podle chuti osolíme a opepříme. Do hotového pokrmu přidáme jemně rozsekaný kopr. Podáváme s novými brambory nebo s vařeným vejcem a brambory. Můžeme podávat také jako přílohu k minutkovým masům apod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2262x    verze pro tisk