cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Marocká karotka

Mladá mrkev s tvarohem

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev po orientálsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg mrkve, 150 dkg pórku, 8 dkg tuku, sůl, 2 lžičky karí koření, 2 rovné lžíce hladké mouky, 1/4 l šlehačky, 1/4 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Pórek očistíme, důkladně opláchneme a bílou a světlou část rovněž nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a dáme okapat. V kastrole rozehřejeme 30 g tuku, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme a po chvilce dušení ji zalijeme vodou. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 8 minut. Potom přidáme pórek a obě zeleniny společně dusíme dalších asi 8 minut. Pak zeleninu scedíme a tekutinu zachytíme do nádobky. Do kastrolu přidáme zbylý tuk a lehce na něm osmahneme karí koření. Přidáme mouku a vývar ze zeleniny, promícháme, přilijeme smetanu a za stálého šlehání metlou 5 minut na malém ohni vaříme. Přidáme dušenou mrkev a pórek, oboje krátce zahřejeme a dochutíme solí. Podáváme s brambory jako samostatný pokrm, ale i jako přílohu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2229x    verze pro tisk

Mrkev po švýcarsku

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

Mrkev s koprovou omáčkou

Mrkev smažená