cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Dhál z pastináku

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Marocká karotka

Mladá mrkev s tvarohem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg mrkve, 9 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, citrónová šťáva, 2 kostky kostkového cukru, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěné máslo nebo tuk, přidáme cukr, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Potom ji zaprášíme moukou, po osmahnutí trochu podlijeme a dodusíme. Mrkev zakapeme citrónovou šťávou a hustě posypeme petrželkou. Podáváme zpravidla s vařenými brambory, bramborovými kroketami nebo noky.

www.tacos.cz Stejným způsobem, jak je uvedeno, připravujeme mladou karotku. Můžeme ji dusit společně se zeleným hráškem, květákem nebo kedlubnami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2958x    verze pro tisk

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

Mrkev po orientálsku

Mrkev po švýcarsku

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

Mrkev s koprovou omáčkou