Mrkev po švýcarsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg mrkve, 4 lžíce oleje, 1/2 cibule, 4 kostky kostkového cukru, tymián, bobkový list, sůl, 2 lžičky hladké mouky, 1/2 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější proužky. Na pánvi rozehřejeme tuk (olej), vložíme na něj mrkev a cibuli, přidáme cukr, koření a osolíme. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vínem či vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Před koncem dušení zaprášíme pokrm moukou a krátce podusíme. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.