cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Dhál z pastináku

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Marocká karotka

Mladá mrkev s tvarohem

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

Mrkev po orientálsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev po švýcarsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg mrkve, 4 lžíce oleje, 1/2  cibule, 4 kostky kostkového cukru, tymián, bobkový list, sůl, 2 lžičky hladké mouky, 1/2 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější proužky. Na pánvi rozehřejeme tuk (olej), vložíme na něj mrkev a cibuli, přidáme cukr, koření a osolíme. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vínem či vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Před koncem dušení zaprášíme pokrm moukou a krátce podusíme. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3242x    verze pro tisk

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

Mrkev s koprovou omáčkou