cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dhál z pastináku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg pastináku, 2 lžíce garam másaly, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2  cibule, 15 cm čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1/2  chilli paprička, 215 dkg červené čočky, 1.3 l zeleninového vývaru, 40 dkg kokosového mléka v konzervě, 12 dkg mraženého hrášku, 12 dkg špenátu, 1/2 lžíce mangového čatní, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči promíchejte pastinák (oškrábaný a nakrájený na 1 cm kostky) s garam masalou. Pokapejte olejem a vše promíchejte. Okořeňte a pečte 25-30 minut dozlatova a doměkka.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni trochu oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji 10-15 minut, dokud nezměkne a lehce nezezlátne. Vmíchejte nastrouhaný zázvor, drcený česnek a jemně nasekanou chilli papričku a smažte další 1-2 minuty, až se rozvoní.

www.tacos.cz Vmíchejte čočku, vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přikryjte a mírně snižte teplotu na středně nízkou. Duste 20 minut, občas promíchejte a dolijte trochu vody, pokud se všechna vstřebala. Nechte na závěr bublat 5-10 minut, dokud se čočka nerozpadne a dhál nezhoustne. Vmíchejte opečený pastinák, hrášek, špenát a mangové čatní. Podle potřeby dochuťte. Podávejte s rýží a teplým chlebem naan.

vloženo 02.10.2022    zobrazeno 399x    verze pro tisk

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Marocká karotka

Mladá mrkev s tvarohem

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

Mrkev po orientálsku

Mrkev po švýcarsku

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

Mrkev s koprovou omáčkou