cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg brzlíku, 1.15  banánu, 3 dkg másla, 2 cl jemného bílého rumu, 1/2  žloutek, 10 cl smetany, sůl, moučkový cukr, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nepřezrálý banán se zbaví slupky a nakrájí na silnější kolečka - plátky, které se zastříknou bílým jemným rumem a nechají krátce dusit na másle.

www.tacos.cz Půlka oloupaného banánu se prolisuje žíněným sítkem, vloží se do pánvičky z nerezavého materiálu, zalije hustou smetanou, uvede téměř do varu, zalije trochou bílého rumu a odstaví. Do omáčky se zamíchá žloutek (nesmí být příliš horká, aby se žloutek nesrazil), mírně se osolí a osladí.

www.tacos.cz Brzlík se opláchne, lehce povaří (oblanšíruje) v mírně osolené vodě, vychladí a okoření bílým mletým pepřem. Z okapaného a vychlazeného brzlíku se upraví na porci 1- 2 menší, silnější medailónky.

www.tacos.cz Do máslem vymazané zapékací misky se rozloží plátky podušeného banánu, na ně se položí medailónky z brzlíku, vše se přelije hustou banánovo smetanovou omáčkou a nechá zapéci. Omáčka se může podávat i zvlášť v omáčníku.

www.tacos.cz Pokrm se může podávat také zapečený v lodičce - krustádě z mírně slaného křehkého těsta.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2046x    verze pro tisk

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)