www.tacos.cz Půlka oloupaného banánu se prolisuje žíněným sítkem, vloží se do pánvičky z nerezavého materiálu, zalije hustou smetanou, uvede téměř do varu, zalije trochou bílého rumu a odstaví. Do omáčky se zamíchá žloutek (nesmí být příliš horká, aby se žloutek nesrazil), mírně se osolí a osladí.
www.tacos.cz Brzlík se opláchne, lehce povaří (oblanšíruje) v mírně osolené vodě, vychladí a okoření bílým mletým pepřem. Z okapaného a vychlazeného brzlíku se upraví na porci 1- 2 menší, silnější medailónky.
www.tacos.cz Do máslem vymazané zapékací misky se rozloží plátky podušeného banánu, na ně se položí medailónky z brzlíku, vše se přelije hustou banánovo smetanovou omáčkou a nechá zapéci. Omáčka se může podávat i zvlášť v omáčníku.
www.tacos.cz Pokrm se může podávat také zapečený v lodičce - krustádě z mírně slaného křehkého těsta.