cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra se slaninou na tymiánu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg malých brambor, 315 dkg drůbežích jater, 3 dkg másla, 8 dkg slaniny, 40 dkg rajčat (konzervovaných), 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  jablko, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžíce worcestrové omáčky, 3 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl, mletý pepř, olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli, slaninu a utřený česnek. Přidáme nahrubo nasekané jablko a 2 minut osmahneme, pak vmícháme rajčata, tymián a worcester. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 až 4 minuty. Do omáčky vložíme brambory a navrch játra. Zakryjeme a necháme 3 až 4 minuty prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme.
vloženo 01.11.2007    zobrazeno 2561x    verze pro tisk

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Kuřecí játra v omáčce piri-piri
(Foies de volaille sauce piri-piri)

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)