zkopírováno z http://www.tacos.cz Mohou být vepřové nebo skopové, hovězí jsou méně jemné, zato vydatné. Ledvinky očistíme, kanálky (močovody) ve středu vyřízneme a ledvinky spaříme vařící vodou, abychom odstranily pach moči. Pak je osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Zatím zpěníme na omastku pokrájenou cibuli, vhodíme na ni ledvinky, přidáme kmín, ale nesolíme, a dusíme jen ve vlastní šťávě nejdéle 6 - 8 minut. Pak je zaprášíme, málo podlijeme a jen jednou necháme přejít šťávu varem. Teprve nyní osolíme a hned podáváme. Děláme-li je déle nebo necháme-li je stát, jsou tvrdé, podobně jako játra.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Ledvinky a brambory, rýže nebo chléb, salát nebo rajče, paprika, okurka apod.