cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Dýňové rohožky
(Paillassons de courges)

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lívance z rajčat a ovesných vloček

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 šálky ovesných vloček, 6 velkých rajčat, 2  vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce másla, mléko (podle potřeby), zelená petrželka, máslo na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané vločky namočíme přes noc do studené vody, která má povrch jen málo přesahovat, a dáme je do chladničky. Příští den přilijeme mléko, osolíme a vaříme je asi 10 minut na hustší kaši. Do částečně vychladlé kaše přimícháme žloutky, tekuté máslo, přidáme drobně usekaná nebo prolisovaná oloupaná rajčata, sůl, petrželku a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme lívanečky obvyklým způsobem. Podáváme je jako přílohu k pečením nebo jako samostatný chod doplněné hlávkovým salátem.

www.tacos.cz Poznámka: V zimě použijeme místo čerstvých rajčat 2 - 3 lžíce rajčatového protlaku. Lívanečky můžeme sypat strouhaným sýrem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2469x    verze pro tisk

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Socca

Sýrové lívanečky