燒焦米粉 recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Smažte na středním plameni za stálého míchání, aby se vejce v nudlích rozptýlila. Přidejte ústřicovou, tmavou sójovou a rybí omáčku, bílý pepř a sůl. Smažte na prudkém ohni, dokud nudle nezačnou osychat. Zkontrolujte dochucení a přendejte na talíř. Nechte vychladnout.
www.tacos.cz Zbylý olej rozehřejte v očištěném woku nebo nepřilnavé pánvi na prudkém ohni, až se z něj bude kouřit. Přidejte osmažené nudle a naklepejte je do tvaru placky, přičemž pánví neustále pohybujte, ale nudle již nemíchejte. Tím zajistíte rovnoměrné zhnědnutí. Pokračujte v přitlačování nudlové placky ke dnu pánve wok nebo pánve pomocí špachtle.
www.tacos.cz Jakmile se spodek opeče, a pokud jste dostatečně odvážní, obraťte placku, aby se opekla i z druhé strany. Pokud chcete raději hrát na jistotu, přeneste placku na talíř a vraťte ji do pánve křupavou stranou nahoru. Druhou stranu smažte další 3-4 minuty. Rýžovou placku podávejte s pořádnou lžící sambal oelek (tradiční chilli pasta z drcených papriček fermentovaných v soli) a jezte buď samostatně, nebo jako součást větší hostiny.