cpt. Cook
 

Bramborové lívanečky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulové lívance

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 l mléka, kvasnice, 150 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3  vejce, 15 dkg másla, 715 dkg cibule, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mléko mírně zahřejeme, trochu odlijeme a uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme a opepříme. Vyhloubíme důlek, do kterého vlijeme kvásek a našlehaná vejce. Smícháme s moukou a po částech přidáváme zbývající mléko. Propracujeme do hladkého těsta. Zakryjeme a necháme hodinu kynout. Rozehřejeme máslo a v něm doměkka osmahneme cibuli. Přidáme ji k těstu, které necháme ještě asi půl hodiny kynout. Na pánvi pak každý lívanec po obou stranách do zlatova osmahneme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1923x    verze pro tisk

Frittata se špenátem a fetou

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Sýrové lívanečky

Špeková omeleta
(Spekpannekoeken)

Švýcarské sýrové koblihy
(Beignets au fromage)