cpt. Cook
 

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem
(Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova)

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňové rohožky

Paillassons de courges

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg tykve, 1/2  vejce, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solného květu, 1/2 lžíce za'ataru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dýni oloupejte a dužinu nastrouhejte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku a rozšlehané vejce. Směs rozdělte na porce a rozmáčkněte je na placičky.

www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a na mírném ohni opékejte placičky po dobu 5 minut z každé strany, přičemž mezi jednotlivými dávkami potírejte pánev olejem. Smíchejte zaatar (blízkovýchodní směs koření z různých sušených bylinek se sumahem a opraženými sezamovými semínky) se solným květem, posypte placičky a pochutnejte si.

vloženo 29.10.2022    zobrazeno 469x    verze pro tisk

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Socca

Sýrové lívanečky