cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bezvaječná cizrnová frittata se špenátem

Frittata di farina di ceci e spinaci senza uova

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  16 dkg špenátu, 20 dkg cizrnové mouky, 6 dl vody, 1/2 stroužek česneku, 15 cl extra virgin olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Stroužek česneku osmahněte na pánvi s trochou oleje. Přidejte očištěný špenát, osolte, přikryjte a několik minut poduste. Cizrnovou mouku nasypte do velké mísy a postupně přidávejte vodu, osolte a promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Odstraňte případnou pěnu, která se tvoří na povrchu. Přilejte olej a promíchejte. Uvařený špenát slijte a na prkénku nasekejte nahrubo, přidejte do těsta a dobře promíchejte. Vymažte dno a boky zapékací misky, nalijte do ní směs, zarovnejte ji stěrkou a pečte při 220 °C asi 20-25 minut. Vyjměte z trouby a podávejte.
vloženo 07.02.2022    zobrazeno 571x    verze pro tisk

Bramborové lívanečky

Cibulové lívance

Dýňové rohožky
(Paillassons de courges)

Farinata

Frittata di scammaro

Frittata di scammaro - moderní verze

Frittata se špenátem a fetou

Chao ta bee hoon
(燒焦米粉)

Lívance se šunkou a sýrem

Lívance z mrkve

Lívance z rajčat a ovesných vloček

Mexická galetka

Pipérade

Placičky z ovesných vloček

Salámová frittata s hráškem

Slané mrkvové lívance

Smažené ovesné placičky

Socca

Sýrové lívanečky