Kynuté lívance z kysaného mléka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg hladké mouky, 1/4 l kyselého mléka, sůl, 1/2 vejce, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, tuk na opékání, moučkový cukr se skořicí na obalení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme ubrouskem a kvásek necháme vzejít. Potom osolíme, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a za stálého míchání vsypeme mouku a vypracujeme řídké těsto, které dáme asi na půl hodiny kynout. Z vykynutého těsta opékáme zvolna na rozehřátém tuku po obou stranách lívanečky a teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.