cpt. Cook
 

Bramborové omelety se švestkovými povidly

Bramborové palačinky

Celestýnská omeleta

Čokoládová omeleta

Jablečná omeleta

Jablečné palačinky s tvarohem

Jablková omeleta

Jemná omeleta I.

Jemná omeleta II.

Jemná omeleta III.

Jemná omeleta IV.

Krémová omeleta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kynuté lívance plněné zavařeninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, 2  vejce, sůl, 1/2 lžíce pískového cukru, 2 dkg kvasnic, malinová marmeláda (rybízová nebo švestková zavařenina), 1/2  žervé (smetanový sýr Lučina), 1/2 lžička mléka, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky kakaa
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnku dáme přesátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými vejci a cukrem. Potom přidáme kvásek z droždí, promícháme, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kynout. Do olejem vymazaného a rozehřátého lívanečníku nalijeme tenkou vrstvu těsta, necháme trochu zapéci, potřeme zavařeninou a nalijeme opět tenkou vrstvou těsta. Asi za dvě minuty lívanec obrátíme a opečeme dorůžova druhou stranu. Hotové lívance zdobíme ušlehaným smetanovým sýrem (s mlékem, cukrem a kakaem) nebo šlehačkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4342x    verze pro tisk

Kynuté lívance s rozvařenými jablky

Kynuté lívance z kysaného mléka

Lívance bez droždí

Lívance bez droždí s ovocem

Lívance z kysaného mléka

Lívanečky s ovocem

Lívanečky s povidly a tvarohem