cpt. Cook
 

Bramborové omelety se švestkovými povidly

Bramborové palačinky

Celestýnská omeleta

Čokoládová omeleta

Jablečná omeleta

Jablečné palačinky s tvarohem

Jablková omeleta

Jemná omeleta I.

Jemná omeleta II.

Jemná omeleta III.

Jemná omeleta IV.

Krémová omeleta

Kynuté lívance plněné zavařeninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kynuté lívance s rozvařenými jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžíce moučkového cukru, 1/2  vejce, sůl, 2 dkg kvasnic, tuk na opékání, jablko
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme ubrouskem a kvásek necháme vzejít. Potom osolíme, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a za stálého míchání vsypeme mouku a vypracujeme řídké těsto, které dáme asi na půl hodiny kynout. Mezitím oloupáme jablka, rozkrájíme, odstraníme jadřinec, pokapeme vodou a udusíme doměkka. Přidáme cukr a dochutíme citrónovou šťávou. Vykynuté těsto malou naběračkou vkládáme do vyhřátých vymazaných tvořítek lívanečníku a po obou stranách zvolna opékáme. Hotové potíráme rozvařenými jablky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3563x    verze pro tisk

Kynuté lívance z kysaného mléka

Lívance bez droždí

Lívance bez droždí s ovocem

Lívance z kysaného mléka

Lívanečky s ovocem

Lívanečky s povidly a tvarohem