Kuře po slovácku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 větší kuře, 115 dkg másla, 2 dl šlehačky, 1/2 dl mléka, 15 dkg mandlí, 1/2 mrkev, 1/2 petržel, 1/2 cibule, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře nasekáme na porce, osolíme, okořeníme mletým zázvorem a necháme v chladničce odležet. Odleželé maso opečeme po obou stranách na másle v rendlíku. Po opečení maso vyjmeme, do výpeku vložíme na hrubo nastrouhanou zeleninu, podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme zpět opečené porce kuřete a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, pokud je konzistence příliš hustá, mírně zředíme mlékem, povaříme, dochutíme citrónem a bílým vínem. Porce kuřete přeléváme omáčkou a sypeme na nudličky nakrájenými a opraženými mandlemi. Vhodná příloha jsou máslové noky.