zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce očištěného kapra dáme do mísy a zalijeme bílým vínem. Necháme do příštího dne uležet. Pak víno slijeme do kastrolu, ve kterém budeme kapra vařit, přidáme koření a podle potřeby přidáme trochu vody. Povaříme asi 5 minut, vložíme porce osoleného kapra kůží nahoru a necháme na zcela mírném ohni slabě vařit, spíš jen táhnout, asi 10 až 12 minut. Z másla a mouky uděláme zcela světlou jíšku, zalijeme ji částí vývaru z kapra a necháme 10 minut povařit. Pak přilijeme smetanu, přidáme sardelovou pastu, polovinu parmezánu a odstavíme z ohně. Naposled přidáme v troše smetany rozmíchané žloutky. Do vymaštěné ohnivzdorné nízké mísy složíme porce kapra, přelijeme omáčkou a povrch posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.
www.tacos.cz Příloha: vařené malé brambory a dílky citrónu