cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr po srbsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg kapra, 10 dkg anglické slaniny, sůl, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce mleté papriky, 1.15 dl kysané smetany, 1/2 kg brambor, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Většího kapra, nejlépe hladkého (bez šupin), vykucháme, očistíme, rozřízneme po délce, osolíme, pak ho na hřbetě několikrát nařízneme a do každého zářezu vložíme kousek másla a slaniny, Takto připraveného kapra dáme na mřížku roštu.

www.tacos.cz Pekáč vymažeme máslem a dáme do něj na plátky nakrájené osolené brambory. Pak na pekáč položíme mřížku s připraveným kaprem a vše dáme do trouby. Když se kapr začne péci, poprášíme ho moukou promíchanou s paprikou. a jakmile se kůžička začne opékat, poléváme kapra občas kyselou smetanou, až se upeče. Podáváme s brambory, které se pekly současně s rybou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3726x    verze pro tisk

Kapr s citrónovou omáčkou

Kapr s italskou omáčkou

Kapr s kořením karí

Kapr s křenem

Kapr s mandlemi

Kapr s pikantní omáčkou

Kapr s žampiónovou nádivkou

Kapr se smetanou a bílým vínem

Kapr se šalvějí

Kapr smažený po čínsku

Kapr v čerstvých bylinkách

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

Kapr zapečený se smetanou I

Kapr zapečený se smetanou II

Kapr zapečený se žampióny

Kapří minutky s houbami

Kořeněná ryba na rajčatech

Maďarské rybí karbanátky

Pečený kapr s rajčatovým kabátkem