Kapr po srbsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 kg kapra, 10 dkg anglické slaniny, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté papriky, 1.5 dl kysané smetany, 1 kg brambor, máslo
Většího kapra, nejlépe hladkého (bez šupin), vykucháme, očistíme, rozřízneme po délce, osolíme, pak ho na hřbetě několikrát nařízneme a do každého zářezu vložíme kousek másla a slaniny, Takto připraveného kapra dáme na mřížku roštu.
Pekáč vymažeme máslem a dáme do něj na plátky nakrájené osolené brambory. Pak na pekáč položíme mřížku s připraveným kaprem a vše dáme do trouby. Když se kapr začne péci, poprášíme ho moukou promíchanou s paprikou. a jakmile se kůžička začne opékat, poléváme kapra občas kyselou smetanou, až se upeče. Podáváme s brambory, které se pekly současně s rybou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka