Kapr smažený po čínsku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 6 plátků kapra, 2 vejce, hladká mouka, škrobová moučka, sůl, 1/2 dl sójové omáčky, olej na smažení, 1/2 pórek, moučkový cukr, citrónová šťáva, 6 feferonek, 1/2 šálek vývaru z masoxu, 1/2 sklenka desertního vína, vegeta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, hladké mouky a škrobu si připravíme hustší těstíčko, ve kterém porce osoleného, staženého a vykostěného kapra máčíme a v horkém oleji usmažíme. Necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, přidáme cukr, citrónovou šťávu, vegetu, víno, sekané feferonky a zbytek sójové omáčky. Prohřejeme a dochutíme. Připravenou směsí přeléváme usmažené porce kapra. Zdobíme petrželkou a plátkem citrónu.