Kapr smažený po čínsku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 plátků kapra, 2 vejce, hladká mouka, škrobová moučka, sůl, 1 dl sójové omáčky, olej na smažení, 1 pórek, moučkový cukr, citrónová šťáva, 6 feferonek, 1 šálek vývaru z masoxu, 1 sklenka desertního vína, vegeta
Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, hladké mouky a škrobu si připravíme hustší těstíčko, ve kterém porce osoleného, staženého a vykostěného kapra máčíme a v horkém oleji usmažíme. Necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, přidáme cukr, citrónovou šťávu, vegetu, víno, sekané feferonky a zbytek sójové omáčky. Prohřejeme a dochutíme. Připravenou směsí přeléváme usmažené porce kapra. Zdobíme petrželkou a plátkem citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka