Jihomoravský tokáň
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 80 dkg hovězí svíčkové nebo roštěnce, 12 dkg vepřového sádla, 1/2 větší cibule, 20 dkg paprik, 10 dkg rajčat, 10 dkg nakládaných okurek, citrónová šťáva, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 dl červeného vína, 2 feferonky, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na jemné nudličky, na sádle prudce opečeme, osolíme, okořeníme, přidáme na proužky nakrájenou veškerou zeleninu a ve vlastní šťávě nebo mírně podlité podusíme. Pak přidáme rajský protlak, jemně sekanou feferonku, zjemníme červeným vínem, dochutíme citrónovou šťávou a kořením. Jídlo můžeme připravovat jako minutku. V menších porcích lze podávat jako přesnídávku nebo pikantní večeři.