cpt. Cook
 

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

Klasický guláš

Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

Maďarský guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maďarský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězího masa na guláš, rozkrájeného na kostky, 3 lžíce másla, 1/2  zelená paprika nakrájená na plátky, 40 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, 15 dl hovězího vývaru, 1/2 lžíce kečupu, 1/2 dl kysané smetany, 2 lžíce kopru, 3 lžíce bílého vína, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme 2/3 másla a na něm 10 minut smažíme cibuli a zelenou papriku. Přidáme žampióny a smažíme dalších 5 minut. Pomalu vmícháme mouku a sladkou papriku, kečup a vývar. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až směs zhoustne. Přilijeme kysanou smetanu, odstraníme z ohně a přisypeme kopr. Dochutíme solí a pepřem a dáme na stranu. Tuto směs si můžeme připravit předem a uchovat 1 den v ledničce.

www.tacos.cz Na pánvi rozpálíme zbytek másla, po částech přidáváme osolené a opepřené maso a dobře ho propečeme. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev nalijeme víno, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Na talíř dáme maso, polijeme vínem a posypeme zeleninovou směsí.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2131x    verze pro tisk

Maďarský tokáň

Mexický guláš