Mexický guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg předního hovězího, sůl, mletý pepř, 8 dkg vepřového sádla, 30 dkg cibule, špetka chilli, 115 dkg zeleného hrášku, 4 dkg rajčatového protlaku nebo loupaná rajčata, 3 dkg hladké mouky, 15 dkg eidamu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme, vložíme na osmaženou cibulli a když se osmaží, podlijeme je vodou, přidáme protlak a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zředíme vodou, rozšleháme a provaříme. Z rýže a zeleného hrášku uděláme věnec, doprostřed vložíme omáčku, na ni maso a sypeme strouhaným sýrem.